Foboll mitt i vintern

Vår kompis Lukas har varit här i dag. Och han älskar att jaga bollar. Vi kallar honom för fyrfota Slatan för han 
kan dribbla med både höger o vänster tass.
 
 
Som jag skrivit förut har vi blivit dagmattar/hussar. Han har även bott hos oss under en del veckor under det sista året. Hans riktiga matte gick bort i canser i höstas och när husse nu blev ensam behövdes det lite stöttning och hjälp med kisspromenader.
Vi som aldrig haft hund trodde nog inte att vi skulle klara av att ge honom både uppfostran och all den kärlek han behövde. Men allt har gått över förväntan. Det är tom så vi får bromsa lite för att han inte ska tro att det är här han bor.
 
 
Mer mullvad än hund, ha, ha. I dag var vi ute i två timmar och lekte i snön. Jag började faktiskt frysa lite om
fötterna och trodde Lukas också blev kall om sina små tassar. Men icke, snacka om energi. Han kan hålla på hur länge som helst. Men så är han ju en vallhund också.
 
När vi väl kom in i värmen och efter lite lunch slocknade han på soffan. Han hörde inte ens när husse ringde på dörren för att hämta honom, vilket han altid gör annars.
 
Jag tror nog han gick hem med ett leende på läpparna och sa till husse - Vilken härlig dag vi haft, jag vill gå dit snart igen.

Kommentarer:

1 Vespa Vulgaris:

skriven

Så snällt av er att ställa upp som extramatte.

2 Vespa Vulgaris:

skriven

Och extrahusse såklart :-)

3 AnnaKK:

skriven

Finemang att ni kan hjälpa till med Lukas! Det är ju många som tvingas göra av med sina djur när hälsan sviktar och/eller dödsfall inträffar, men för det mesta är det nog mycket bättre för dessa personer att kunna få ha kvar dem om det bara på nåt vis går att lösa rent praktiskt. Det får ju inte bli på ett vis som inte är bra för djuret/djuren - men i ert fall så är det ju ingen tvekan om att ni har hittat en lösning som funkar super för alla!!! :-)

Kommentera här: