I väntans tider

Ha,ha, där fick ni nog er en funderare va. I väntans tider kan ju betyda både det ena och det andra.
 
För min del betyder det bara att jag väntar på att denna jobbiga, konstiga, isiga, slaskiga vinter ska ta slut. Ju äldre man blir ju mer längtar man till sol och värme har jag konstaterat.  En riktig vinter med lagom snö och så lite sol är det ultimala för min del men jag vet i fanken var man hittar sånt väder. 
 
I yngre dagar tillbringade vi många år i Alperna. Där är det ju alltid sol och lagom med snö. Ni har väl sett Lasse Åbergs film. Visst kännde man igen sig. När det var sol o blå himmel var det himmelriket men vi var också med om snöstorm, dimma och även gröna backar p.g.av snöbrist, ungefär som här fast på lite lägre höjd.
 
Nu var det inte vintervädret jag tänkte på när jag skrev - I väntans tider- utan det här....
 
 
   
 
Det börjar hända lite i krukorna med div. frö jag satte för en tid sen. Det här ska förhoppningsvis bli en ca 2 m hög buske med massor av fina blommor på. 
Chilisar, physallis och annat har också börjat visa sig. Nu vill jag bara ha hjälp av naturligt solljus och värme i fönstren, för här i vårt lilla hus finns inte så mycket plats för extrabelysning.
 
Andra som går i väntans tider är våra rådjur. I år har hjortarna fått ge vika för rådjuren. Hjortarna har bara varit här några gånger, men rådjuren är här varje dag. Kanske ? beror det på att vi lägger ut fågelfröblandning på en sten. Fåglarna skiter fullständigt i den maten, de vill bara ha solrosfrö. Men rådjuren älskar den maten.
 
 
Här är en i familjen som kommer flera gånger varje dag. De andra får så snällt vänta på sin tur. Här har han full koll på mig när jag står i köksfönstret och fotar.
Jag tycker nog att de är fina att se på men jag vet inte vad jag tycker om dom senare när de kommer att äta allt vad som grönskar i trädgården. 
 
Skyll dig själv hoppas jag att jag säger då. Skyll inte på rådjuren !!!!
 
Trevlig helg på er