Ultraljud och mattvätt

Det känns som om vi har vunnit högsta vinsten idag.
 
Gubben hade tid på sjukhuset för att undersöka stora kroppspulsådern med ultraljud. Alla 65 åringar får en kallelse till detta vilket är jättebra. I våran ålder kan det ju hända både det ena och det andra. Men allt såg bra ut. Bara det var en lättnad. 
 
Efter att ha tagit en fika i sjukhusets cafeteria bestämde vi oss för att försöka hitta en mattvätt. Vi har nämligen en heltäckningsmatta i sovrummet som behöver tvättas. Nu tycker väl ni att vi inte är riktigt kloka som lägger in en sån matta i ett sovrum som oftast är det dammigaste stället i hela huset. Men den  har varit lättskött, är ganska tät så dammsugaren har gjort ett bra jobb. Och gud så himla skönt det är att kliva upp på morgonen och sätta fossingarna på nåt varmt och skönt.
Men som sagt, den behöver tvättas nu efter 10 år. Vi har kollat runt lite på nätet för att se var man kunde hyra en och vad det skulle kosta. De flesta ville ha ca 1000 för ett dygn. Tyckte nog att det var lite väl dyrt men vi var beredda att betala.
Men så kom vi på en färgaffär som vi handlat mycket av till huset när vi byggde om. Föreståndaren där är f.ö. en gammal granne till gubben. Och vipps hade vi en mattvätt som vi kunde få låna över helgen. Och det bästa av allt. Han ville inte ha nåt för hyran, bara ersättning för tvättmedlet. Tjoho !
 
Varken gubben eller mattvätten gör sig så bra på bild så idag blir inlägget utan nåt foto.
 
Trevlig Fredag önskar jag er alla.

Kommentarer:

1 Vespa Vulgaris:

skriven

Vilken smidig lösning! Jag förstår verkligen att det är mysigt med heltäckningsmatta i sovrummet.

2 Gittan:

skriven

Det kan jag förstå att det är skönt att kliva upp på. Skönt att allt var bra på sjukhuset också, det är en bra förmån att få göra sådan undersökning.
Vi får tänka oss hur det ser ut med din gubbe och matt tvätt då, härligt när det är gjort.
Kram.

Kommentera här: