In i dimman

I dag hann knappt morgonbelysningen koppla av innan kvällsbelysningen hoppade på. Kl 15 tändes ytterlamporna, och det är nog ett rekord vill jag tro. Ska nog ta bort de här sensorerna så man kan ta sovmogon hela da´n.
Gubben min som är nybliven pensionär är full av energi. Jag han knappt läsa tidningen klar förrän han klättrade på stege och började måla tak. Det är inte min ide att måla taken för det klarar inte min nacke men gubben har länge sagt att, det fixar jag. Hm !
 
 
 
Panelen vi har är i behov av att målas. Den är grisskär, beige och med en massa kvistar i. Så efter att ha strykit med kvistlack två gånger började han måla med vitt i dag. Jag klarar inte den arbetsställningen men han är ju van från bilprovningen. Jag liknade det vid att kolla lite rostiga underreden på bilar.
Lite knorr blev det. Fa--n vilken arbetsställning hörde jag då och då. Men envis är han och han målade t.o.m. en gång till framåt kvällen.
 
Under tiden var jag ju tvungen att göra nåt nyttigt också. Även om jag inte hade det minsta lust att göra nåt vettigt idag.
Bullarna var slut i frysen, så några såna kunde jag ju alltid slänga ihop. Men så kom jag på att det nog är dags för saffransbröd snart. Och eftersom jag hatar att göra lussekatter. Så då gjorde jag en kombination av bullar och katter.
 
Här är det gifflar i saffransdeg fyllda med hackade russin och smör smaksatt med vaniljsocker. Vid servering ringlar jag över lite smält flosrocker.
Tja, det var det hela. Får se vad gubben hittar på i morr´n. :)

Kommentarer:

1 Gittan:

skriven

Vad jobbigt att måla tak, då är det bra att vara lite envis och så goda bullarna ser ut. Då blev det väl fika med nybakat när han var klar ?
Kram.

2 Vespa Vulgaris:

skriven

Det måste vara det massiva novembermörkret som gör att många är tidigt ute med julstöket. På Facebbok vimlar av lussebullar. Snart faller jag för grupptrycket :-)

3 Anonym:

skriven

Jag klarar uppenbarligen inte heller den arbetsställningen... :-( Vaknade i morse med en nacke som det riktigt knakade i. Ägnade några timmar igårkväll åt att tvätta rent ett tak i sonens hus inför målning, och hade väntat mej att det skulle kännas i axlarna idag. Men ännu så länge är det lugnt angående dem - och nacken har som väl är ledat till sej iallafall lite grann nu. Så det finns hopp om att kunna tvätta vidare idag också. :-)

Kommentera här: